12 Αυγούστου 2015

Τα νέα μας

Στις 9 Ιουνίου 2015 και στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης “Μέτρα ανακούφισης για τα ΑΜΕΑ”, ο σύλλογος συμμετείχε εκφράζοντας τις απόψεις του.

Μπορείτε να το δείτε στο:

http://www.opengov.gr/minlab/?c=2780

 


Στις 03 Ιουνίου 2015, συναντήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κ. Τζαχρήστος Στέφανος, κ. Καπέρδας Θεόδωρος, κ. Παλλίδης Χάρης και η κ. Μάγγου Δώρα, με την συνεργάτιδα του αναπληρωτή υπουργού κ. Ξανθού, την κ. Παπαθανασίου Αγγελική, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως συμμετοχή στα φάρμακα, νέες θεραπείες, όπως και θέματα κοινωνικού περιεχομένου. Στην ίδια συνάντηση, κατατέθηκε η με αριθ. πρωτ. 1/15 επιστολή υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Κουρουμπλή.

Επιστολή στον κύριο Κουρουμπλή


22-25 Μαρτίου 2015, στην Γλασκώβη της Σκωτίας, έγινε συνάντηση Ευρωπαϊκών Συλλόγων “Οικογενούς Υπερχοληστερολαιμίας”, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκό Φόρουμ Συλλόγων, με συμμετοχή και της Ελλάδας, στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκε και το μέλος του Δ.Σ., κ. Παλλίδης Αθανάσιος.

glasgow1 glasow2


Στις 28 Φεβρουαρίου 2015, ο σύλλογος συμμετείχε στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων, για την ημέρα ευαισθητοποίησης των “Σπανίων Παθήσεων”, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια συλλόγων μελών της ΠΕΣΠΑ.

2015 1h 20152h 2015 3h

 


summit 14 N.Y.Στις 11 Νοεμβρίου 2014, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, κ. Παλλίδης Αθανάσιος, συμμετείχε στο 2ο συνέδριο του συλλόγου “ΟΙΚΟΓΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΑΙΜΙΑΣ” της Αμερικής,  στην Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με άλλους ασθενείς, καθώς και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, όπου αντάλλαξαν εμπειρίες και ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις της ιατρικής, όσον αφορά στην “Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία”.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στα:

 


βεβαιωση παρακολουθησηςΟ «Πανελλήνιος σύλλογος ασθενών και φίλων πασχόντων από οικογενή υπερχοληστερολαιμία» συμμετείχε στο 6ο συνέδριο της  Π.Ε.Σ.ΠΑ. που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη στις  11-12 Οκτωβρίου του 2013, στο ξενοδοχείο  GRAND HOTEL PALACE.  Εκεί παρουσιάστηκε ο σύλλογος για πρώτη φορά  μέσα από ομιλία ,και είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους γνωριστεί με τους υπόλοιπους συλλόγους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://drive.google.com/file/d/0B1fXjDOkmGzuTG5ZaFUzUzFZMUE/view?pli=1

 


βεβαιωση παρακολουθησηςΟ  υπό ίδρυση  σύλλογος  συμμετείχε στο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο EUROPLAN II  και με τίτλο   «Εθνικό σχέδιο Δράσης  για τις σπάνιες παθήσεις»  που έλαβε μέρος στο Ευγενίδιο ίδρυμα  την 1η Δεκεμβρίου του 2012.

 

 


025Ο υπό ίδρυση σύλλογος  μας έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο  1ο πανελλήνιο συνέδριο ασθενών. Εκεί οι εκπρόσωποι του συλλόγου Νταλιάνης Βασίλειος  και Παπαδάκη  Δήμητρα, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούνε με τους υπόλοιπους  σύνεδρους , και να θέσουν τις βάσεις για την ίδρυση του συλλόγου.